News & Updates

Šta reči kada se sve završi, nego ono pravo ljudsko i zasluženo “Hvala Vam”. Hvala svima onima koji su svojim nesebičnim radom i pomoću koju su pružili, omogućili da ovaj susret bude jedan od najbolje organizovanih i najbolje posječenih do sada. Pored više od 500 gostiju iz raznih mjesta, London, Coventri, Birmingham, Hertfordshire, Manchester, Nottingham i naravno Derby, učenika i roditelja, susret su uveličali i drugi dragi prijatelji.

Kao prvo koristimo priliku da se zahvalimo našim vrijednim domaćinima volonterima, bez čijeg rada ništa ne bi bilo ovako. Teško je nabrojati imena familija koje su pripremile pikantna domaća jela i poslužili goste, ali oni znaju koji su to, a koji su uz sve to toliko rada uložili u serviranje hrane, doček gostiju i na kraju čišćenje. Velika Vam hvala i želimo da nešto napravimo da se bar minimalno revanširamo za ono što ste učinili. Vi odlučite!

Želimo da spomenemo braću Sanjina i Senana, stručnjake za dizajn i ozvučenja, našega Ivana koji je puno pomogao zaposlenom osoblju, Ramiza bez koga ne bi mogli nikako da sve na vrijeme prevezemo do Derby Moor Academy, Ahmed iz Saudijske Arabije koji je puno pomogao oko pretovara i nošenja, Dini Hrnčiću, Nedžadu Osmanagiću i mnoge druge volontere našega Udruženja.

Dalje, želimo da se zahvalimo članovima Upravnog Odbora na čelu sa predsjednicom Nerminom Webster (Lejla reče najfotogeničnija osoba), one članove Odbora koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i priključili se u pripremi hrane i u podjeli hrane i u čišćenju. I naravno one koji su organizovali sportske aktivnosti, koje su protekle u najboljem redu.

Da ne zaboravim Nedžada Salkića, koji je toliko radio i bio uvijek i na svakom mjestu, sem kada se trebalo ručati.

Želimo da se zahvalimo školama: Birmingham, Coventry, London Viktorija, Herthfordshire, Manchester i naravno Derby, učenicima i učiteljima koji su nas zabavili odličnim programom, i želimo im da nastave samo tako dobro i pozitivno.

I naravno naši dragi gosti: Pomoćnik ministra, Ministarstva za ljudska Prava i iseljeništvo gospodin Kemo Sarač sa svojim saradnicima, osoblje Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu sa Ambasador-Otpravnik poslova Igor Bašić, BH UK Network sa Zaim Pašić predsjednik i Anes Cerić, Manager, u čije smo ime sve ovo organizovali, predstavnik Fire Services Derby i Derby Refugee Forum. Sreća pa se sve završi za jedan dan, a da smo nastavili ovi iz BH UK Network su imali toliko medalja i odlikovanja da su mogli odlikovati sve prisutne za dva dana. Šalim se malo, samo dobri prijatelji i saradnici se razumiju u šali.

Svi su oni doprinijeli da ovakvi susreti dobijaju više na značaju i da postaju tradicija i svojevrsna manifestacija mladosti i prijateljstva najmanje jednom godišnje u Velikoj Britaniji, a i potreba za generacije koje dolaze.

Još jednom zahvaljujemo se svima, a izvinjavamo svima onima koji pojedinačno spomenuti nisu, ali njihova djela učinjena toga dana 30. Juni 2019 se spominju, i spominjat će se još dugo od strane svih naših gostiju.

Odbor za organizaciju 21. Susreta BiH Dopunskih Škola

Derby, Juni 2019