News & Updates

Veoma mi je drago što sam imala priliku da prisustvujem online obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji BH UK Networka.

Veoma sam srećna i ponosna što smo zajedničkim snagama uspjeli da obilježimo ovaj značajan historijski praznik, te što nas pandemija nije spriječila u tome.

Drago mi je što sam zajedno sa svojim učenicima i njihovim roditelja dala makar mali doprinos u čast obilježavanja naše drage domovine BiH.

Ovaj video zapis ostaje za sva vremena kao arhivski materijal za naše buduće naraštaje, koji će moći nastaviti ono što smo započeli prije više od dvije decenije.

Kao prosvjetni radnik želim da pohvalim sve naše učenike, njihove roditelje i nastavnike koji su pripremali ovaj svečani program.

Djeca su oduvijek bila naša velika pokretačka snaga i tako će i ostati.

Gledajući i slušajući ovu našu djecu koja čitaju našu poeziju,  pjevaju pjesme na našem jeziku i igraju naša kola,  čini me veoma ponosnom. Nisu zaboravili svoj jezik, svoje porijeklo, svoju kulturu..

Ovim smo pokazali da se za Bosnu i Hercegovinu može mnogo toga učiniti, čak i kada si fizički toliko daleko od nje.

Važno je da domovina živi u našim srcima, da nas grije ta ljubav, da je s ponosom predstavljamo u bilo kojoj zemlji na ovoj planeti.

Uspjeli smo da održimo kontinuiran rad naših dopunskih škola  u Velikoj Britaniji više od dvije i po decenije.

Na kraju želim uputiti iskrene čestitke svim uposlenicima BH UK Networka na realizaciji ovog projekta, te uputiti jedno veliko hvala svim uvaženim gostima, a  posebno svim našim BH asocijacijama i dopunskim školama koje su uzele učešće.

I posebno  jedno veliko hvala našoj djeci na kojima svijet ostaje. Tako se voli naša jedna i jedina BiH.

 

Semira Jakupović

 

Učesnici bh.dopunske škole Vicoria u online manifestaciji povodom Dana državnosti BiH