News & Updates
Ambasada BiH u Londonu je imala čast da bude domaćin ceremoniji dodjele diploma studentima programa “Building Stronger Communities” (Izgradjivanje snažnijih zajednica) organizovanom od strane fondacije Remembering Srebrenica (Sjećane na Srebrenicu) i De Montfort Univerziteta iz Leicestera.
U ovom ciklusu dodjeljeno je približno 40 diploma studentima koji dolaze iz raznih sfera javnog života u Ujedinjenom Kraljevstvu i Republici Irskoj. Diplome su uručili ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu, Vanja Filipović, predsjednik fondacije Remembering Srebrenica, Lord Bourne, predsjedavajući fondacije Remembering Srebrenica, Dr. Waqar Azmi, voditeljica obrazovnog programa za jačanje zajednica De Montfort Univerziteta, Dr. Kim Sadique, te pro vicekancelar Univerziteta De Montfort, Simon Oldroyd.
Na realizaciji kurikuluma za ovaj program radili su brojni akademski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine. Novi obrazovni ciklus planiran je za septembar 2022. godine, a već sada je prijavljeno preko 50 interesanata.