News & Updates

U prostorijama Bosanske kuće ovog vikenda zatekli smo učenike bh.dopunske škole Birmingham kako vježbaju za predstojeći Dan Škola.  Iskoristili smo priliku da im u organizaciji bh.asocijacije Birmingham i uz pomoć vrijednih volontera i koordinatora podijelimo bajramske paketiće.. Radost djece je bila posebna.

U prepunoj Bosanskoj kući, paketiće je uručila gospođa Šemsa Zlomužica, dugogodišnji aktivista bh.zajednice u Birminghamu i ujedno ovogodišnji koordinator za bh.dopunsku školu. Djeca su bila iznenađena i radosna kada su vidjeli paketiće. Podijeljeno je 35 paketića, uključujući i našim dragim djevojkama u sastavu KUD “ Mladost Bosne”. 

Naravno, nismo zaboravili ni naše vrijedne nastavnike koji se svakog vikenda neumorno trude na promicanju kulture, jezika i naslijeđa Bosne i Hercegovine, dok u isto vrijeme, podsjećaju mlade da budu ponosni na svoj dvostruki britansko-bosanski identitet. 

Srdačno se zahvaljujemo svima koji su svojim prisustvom i svojim učešćem uveličali Bajramsku radost i nadamo se da će našim mladim Ambasdorima ostati u lijepom sjećanju.

BH Asocijacija Birmingham