News & Updates

Nakon dugih 18 mjeseci, s nestrpljenjem smo dočekali da se učenici i nastavnici bh.dopunske škole Birmingham vrate u školske klupe. Prostorije Bosanske kuće su opet bile ispunjene radošću i dječijim glasovima. 

Stav nastavnika i roditelja  je kako je veoma važna činjenica da se djeca vraćaju u školske klupe, u nadi da će to i potrajati s obzirom na okolnosti pandemije koronavirusa. U subotu se mogla vidjeti radost na licima prisutnih zbog povratka te da su djeca konačno uspjela vidjeti sve svoje prijatelje što je mnogo nedostajalo.

Održan je roditeljski sastanak i izvršen je upis učenika u novu školsku 2021/2022 godinu. Upisani su slijedeći učenici: Bolić Ajša, Halvadžić Lejla, Bešić Amna, Dergić Amila, Zlomužica Harun, Gološ Zara, Imamović Kerim, Bolić Ćazim, Musić Rasim, Solaković Jasmina, Gološ Ishak, Durmišević Amila, Moro Francesca, Moro Stella, Hadžović Tara, Fawzi Mae, Šadić Ariyan, Bahtagić Neyla, Halilović Selma, Smajlović Belma, Halvadžić Aldino, Gazibegović Alem, Dautović Leila, Hanić Ella,Dergić Hana, Gazibegović Adin i Ayla Pezerović. 

Na roditeljskom sastanku su se nastavnici i prisutni roditelji  upoznali sa planiranim aktivnostima u Bosanskoj kući. Izabrani koordinatori za ovu školsku godinu su Šemsa Zlomužica i Dževdana Gološ. 

Ove školske godine, nastavnici koji će podučavati djecu su : Azra Bašić, Emir Bolić, Alma Aganović i Eldina Bolić. Učitelji vjeronauke su Mersad Krnjić i Dedić Ada. 

Folklorna sekcija i dalje nastavlja sa radom. Nažalost zbog trenutne zdravstvene situacije instruktorice folklora , naša draga Fahira Hasedžić, je trenutno odsutna. No to nije spriječilo, već naprotiv motivisalo je njene učenice koje su završile bh.dopunsku školu Birmingham, da dođu i potpomognu rad folklorne sekcije. Možemo samo reći da smo jako ponosni na dragu Fahiru i njene učenice koje daju sve od sebe da folklor i dalje živi u prostorijama Bosanske kuće. Djevojke koje su došle i podučavale folklor su svoj prvi čas odradile divno. Hvala velika slijedećim djevojkama: Amini Mekić, Emini Bolić, Elmi Bešić, Hani Cerić, Nejri Gazibegović , Elmi Durmišević i Sabaheti Forić koje će se potruditi da svoje znanje prenesu na novu generaciju. 

Nakon roditeljskog sastanka, nastavilo se sa druženje uz ćevape i poslastice koje je obezbijedila bh.asocijacija Birmingham. 

Školarci, želimo vam sretan početak školske godine. 

BH UK Network