News & Updates

Stigao je i taj, dugo iščekivani, završetak školske godine. Većina školaraca bh.dopunske škole Birmingham ga je dočekala s velikim osmijehom na licu. Uspješan završetak školske godine nastavnici, učenici bh.dopunske škole te njihovi roditelji su proslavili odlaskom u zološki vrt Dudley. Bh Asocijacija Birmingham je odlučila počastiti nastavnike, učenike i njihove roditelje sa ulaznicama za zoološki vrt. Imali su priliku da se upoznaju sa raznim životinjama i nauče nešto o njihovom načinu života.

Nastavnici su ovom prilikom uspjeli djeci podjeliti i pohvale za dobro vladanje i znanje o Bosni i Hercegovini. To je bila prilika da se učenici nagrade za sav trud i rad tokom online nastave. Oprostili smo se i sa učenicima koji su završili osnovno bh.dopunsko obrazovanje; Emina Bolić, Adna Dedić i Faris Cerić. Takođe nam se pridružila i učiteljica Azra Bašić koja se prošle godine penzionisala, ali je odlučila da se ponovo vidi sa svojim učenicima i provede divan dan sa svima. 

Uz pohvale,  ponosne roditelje i zanimljivo okruženje zoološkog vrta, učenici će to uvijek pamtiti. Dan je bio prelijep te su svi uživali. 

Biti nastavnik uistinu nije bilo lako tokom ove školske godine, naročito uz online nastavu. Hvala Emiru Boliću, Almi Aganović i Eldini Bolić za strpljivi i uporni rad sa djecom. 

Učenicima  želimo dobro zdravlje i da ostvare svoj željeni uspjeh u nastavku školovanja. 

Bosanskohercegovačka asocijacija Birmingham

Nastavnici; Alma Aganović, Azra Bašić, Emir Bolić i Eldina Bolić – Učenice koje su završile bh.dopunsko obrazovanje; Adna Dedić i Emina Bolić

Učenici sa nastavnicima i svojim roditeljima