News & Updates

Nedavno, Bosanska škola i udruženje u Mančesteru je proslavilo 20.godina svog postojanja. Ceremonija obilježavanja je naišla na pozitivne komentare što je sve volontere ovog udruženja još više motivisalo da nastave sa uspješnim radom. 

S tim u vezi, želimo da Vas obavijestimo da nova školska godina počinje 19.septembra. Nastava će se odvijati online, putem interneta svake subote od 10:00 do 12:00 i vodiće je kvalifikovani nastavni kadar. U okviru nastave podučavat će se bosanskohercegovački jezik i književnost, historija, geografija, umjetnost i kultura te vjeronauka.

Registracija učenika se može obaviti do 18.septembra, putem formulara za upis koji se nalazi na ovom linku: 

https://docs.google.com/forms/d/1QlO7xsSKigO_VFgawbLFHG5EB78NbHg3QYWMFYoUQHc/viewform?fbclid=IwAR1CRy7IaJJ7-BAMrBNTnU-LgoNZO9ZKfYkZP-ATJ6EG9lvPyk1j5RDMK34&edit_requested=true

Također, otvoren je poziv za volontere koji bi voljeli pomoći u radu i sprovođenju slijede’ih aktivnosti/projekata Bosanske škole i udruženja Mančester:

  1. Editovanje/montaža snimaka sa ceremonije obilježavanja godišnjice škole i postavljanje snimaka na web stranicu škole/udruženja.
  2. Organizacija obilježavanja Dana državnosti BiH.
  3. Organizacija učešća udruženja u okviru manifestacije “Remembering Srebrenica/Sjećanje na Srebrenicu”.
  4. Organizacija učešća udruženja na MAC Fest-u ( Muslim Art and Cultural Festival).
  5. Organizacija učešća u okviru manifestacije “Achievement Days” sa Manchester City Council i drugim bh.dopunskim školama
  6. Podučavanja Kur’ana.
  7. Bilo koje druge aktivnosti kojima  biste mogli unaprijediti rad škole/udruženja.

Za više informacija kontaktirajte slijedeći email: bosnianschool@yahoo.com ili telefon: 07310883102.