News & UpdatesUncategorized

Prošlo je mnogo godina otkako je prestalo sa radom Bosansko udruženje u Nottinghamu.

Ove godine 8. mart je bio povod da se ponovo organizira proslava Međunarodnog Dana žena i da se obnovi druženje Bosanaca.

Ideja je potekla od porodice Makić (Mediha i Vernesa) i oni su bili glavni organizatori. U organizaciju se uključilo i Derby BH udruženje sa donacijom za korištenje sale u Colwick Comunity Centru, a darovali su i crvene karanfile za sve prisutne dame.

Velik broj Bosanaca iz Derbyja je uzeo učešće u proslavi i mi smo im neizmjerno zahvalni. Kao što je i naš običaj, svi smo ponešto pripremili za švedski sto tako da je bilo obilje hrane i pića za sve prisutne.

Cijelo veče je bilo zaista prelijepo, igralo se i pjevalo do iznemoglosti. Djeca su kao i obično imala svoj show i zaista su uživali. Čast podjele karanfila za sve dame pripala je malim dječacima koji su sa ponosom išli od stola do stola i čestitali svakoj dami pojedinačno. Bio je to prelijep prizor.

Ovo je dokaz da naši Bosanci mogu i žele da se druže i već sada pitaju kada će se ovako nešto ponoviti. A mi se nadamo da će se odazvati u još većem broju. Hvala svima na dolasku na party, a posebno organizatorima i Derby udruženju na donaciji i karanfilima za sve dame.