News & Updates

Malgorzata Adamowska,Službenica za novčani fond VET

U sjedištu Bosnia UK Networka u  Birminghamu, Veolia Environmental Trust VET organizovali su sastanak sa predstavnicima manjinskih etničkih organizacija koje su u procesu apliciranja za novčani fond VET.

Razlog sastajanja u Bosanskoj kući jeste da prisutni vide razliku koju mogu napraviti fondovi Veolia Environmental Trust, s obzirom da su oni svojim novčanom fondom potpomogli renoviranje prostorija Bosanske kuće.

Bosanska kuća, Birmingham

Delegati Bosnia UK Network su pozvani da informišu prisutne o značaju VET fonda i načinu njegove raspodjele te da razmijene iskustva i savjete o apliciranju za VET fond, ali i druge izvore apliciranja.

U prijateljskoj i neformalnoj atmosferi, svaka organizacija je imala priliku predstavit informacije o sebi  i njihovim kako uspješnim tako i neuspješnim aplikacijama za različite novčane fondove. Ujedno ovo je bio i način da se kroz razgovor i pitanja steknu novi prijatelji i potencijalni budući saradnici.

Službenica za novčani fond VET, Malgorzata Adamowska, je razgovarala o tome koji su dijelovi procesa prijave za novčani fond Veolia Environmental Trust, te je predložila sugestije kako da organizacije poboljšaju svoje aplikacije.