News & Updates

 U periodu od 22. do 24. novembra u Rotterdamu (Holandija) održan je sastanak članova Glavnog odbora Svjetskog saveza dijaspore BiH, a domaćin sastanka bio je Platforma BiH. 

Pored redovnih aktivnosti koje su predviđene planom rada za 2019. godinu članovi GO SSDBiH su boravili i u posjeti ambasadi BiH u Den Hagu. Prijemu  su prisustvovali i ambasadorica BiH u Holandiji, njena ekselencija Mirsada Čolaković.

U subotu 23. novembra 2019. godine članovi GO SSD BiH su boravili u posjeti udruženju BIHRO. Prigodnim kulturno-umjetničkim programom obilježili su Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

U programu su učestvovali folklor i hor, kao i dječiji program. Poslije oficijelnog dijela planiran je zabavni program, a zabavu su uveličali Blimp Band iz Rotterdama. Ovom prigodom, Platforma BiH je iskoristila priliku i dodijelila dpriznanja pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem dale značajan doprinos bh. društvu u Holandiji i u Bosni i Hercegovini.

Bosnia UK Network se ovom prilikom zahvaljuju organizatoru SSD BiH i vrijednim domaćinima Platformi BiH, te udruženju BIHRO na srdačnom dočeku i gostoprimstvu.