News & Updates

Poštovani predstavnici BH UK NETWORKA i dragi volonteri Remembering Srebrenice,

 

Želim da vam se zahvalim na prisustvu nezaboravnoj večeri dvije velike i nadasve “popularne” dobrotvorne organizacije :

“Remembering Srebrenica “na čelu sa uveliko uglednim predsjednikom ove organizacije dr. Waqar Azmi OBE, i BH UK Network.  Bosanska kuća bila je sinoć premala, za broj posjetilaca koji su obogatili ovaj veliki susret dvije bratske institucije.

 

Teško je nabrojati i spomenuti sve organizacije i osobe koje su svojim prisustvom ovoj večeri u BH UK Networku pokazali i prezentirali dostignuće i poziciju u britanskom društvu.

 

Hvala i uvaženim diplomatskim predstavnicima Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji NJ.E.  Vanji Filipović, V. A. Nedžadu Sadikoviću, čije prisustvo je pokazalo da smo bili “Bosna u malom prostoru”.  Hvala i gradonačelniku Birmingama Mohammed Azimu. U svom izlaganju rekao je da nije vidio manju zemlju, a veće ljude u Velikoj Britaniji ,kao što su BiH građani i njihova nadgradnja i kulturološka moć u V. Britaniji.

KUD “Mladost Bosne”Birmingam je svojim blistavim nastupom, šarmom i veselim dekorativnim igrama opravdalo velike riječi pohvale svih prisutnih.

Hvala svim ostalim predstavnicima grada Birmingama, svim organizacijama, predstavnicima policije, britanske Armije, zdravstvenim predstavnicima, nevladinim organizacijama što su svojim prisustvom podržali i uveličali ovaj zaista prelijep događaj. Naročito bih se zahvalio bh.građankama i članicama bh.asocijacija Birmingam i Koventri, čije su vrijedne kulinarske sposobnosti nahranile višeod 100 posjetilaca u Bosanskoj kući.

Na kraju još jednom čestitke osoblju i volonterima Remembering Srebrenica za višegodišnje aktivnosti da se genocid u Srebrenici ne zaboravi.

 

Muhamed Širanović

Delegat BH UK NETWORKA U SSD BIH.