News & Updates

Internet predavanja i panel diskusija

Ponedjeljak, 21.septembar, 12.30-2 pm 

Međunarodni dan mira

 

U sklopu tekuće ONLINE serije predavanja, povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira, De Montfort University Leicester Vas poziva 21. septembra u 12.30  na seriju brzih predavanja s vodećim DMU naučnicima. Internetska predavanja osvrnut će se na to kako istraživanje može pomoći zajednicama da se nose s krizom COVID-19.

BH UK Network već dugi niz godina ostvaruje uspješnu suradnju sa De Montfort University Leicester te je odrađeno više uspješnih istraživačkih projekata. Trenutno saradjujemo na projektu vezanom za metode usmene istorije u cilju prikupljanje svjedočenja preživjelih i razvijanju arhive svjedočenja.

21. septembra obilježava se Međunarodni dan mira i fokusirajući se na utjecaj COVID-19 u ovom kontekstu, događaj će uključivati ​​predavanja istraživača iz područja koja uključuju, praksu socijalnog udaljavanja, digitalnu tehnologiju u zatvoru i digitalnu podjelu. U razagovoru će učestvovati: Mark Charlton, Dr Victoria Knight, James Tangen i Kim Sadique.

Kim Sadique je predsjednica odbora East Midlands organizacije Remembering Srebrenica, koja se  zalaže za organizaciju aktivnosti kojima će se obilježiti sjećanje na Srebrenicu.

Za registraciju kliknite ovdje https://www.eventbrite.ca/e/research-and-the-covid-19-crisis-international-day-of-peace-registration-117623704667?aff=ebdssbeac

Mjesta se mogu rezervirati do sat vremena prije događaja.

Nadamo se da ćete se moći pridružiti za ovaj vrlo aktualni događaj.