News & Updates

Poštovani čitaoče,

Najprije Vas želim pozdraviti i dati nekoliko informacija o BHCAC iz Londona GB. Jedan od trenutnih projekata jeste vježbanje za starije kako bi bili raspoloženiji i zdraviji, a kao kulminacija je zajednički ručak (Roštilj) pripremljen od strane volontera Društvenog kluba. Pored ovih, u klubu se družimo sedmično uz karte , domine i šah. Sve se obavlja uz našu bosansku kafu.

 

U današnje vrijeme, razvojem moderne tehnologije, ljudi se osjećaju izolovano jedni od drugih i zbog toga je važnost lokalnih asocijacija neizmjerno velika. Složit ćemo se da one svojim aktivnostima nastoje ujediniti sve ljude, potaknuti ih na međusobno druženje, surađivanje i rad.

 

Isto tako, moram istaći da se nakon ovih aktivnosti Dušan, Marijana, Hasnija, Fejzi, Mesud , Safeta i Ismeta osjećaju mnogo bolje i na odlasku kažu hoćemo opet, kad je slijedeci itd. Samo ću reći, završena je jedna sezona aktivnosti za starije članove. Vidimo se u slijedećoj uskoro.

 

Lijepo je imati mjesto za druženje ,a i za riješavanje svih problema u Engleskoj u svojim životima kao i savjet te konkretnu pomoć od manadžmenta.

 

Pozdrav i “bujrum”.

 

Za BHCAC Zaim Pašić