News & Updates

Osoblje, vjerni volonteri organizacije “Remembering Srebrenica” te predstavnici bosanskohercegovačke zajednice u Velikoj Britaniji okupili su se tokom vikenda kako bi dogovorili plan i program rada te aktivnosti za narednu godinu.

Istaknuto je da su u toku pripreme za iduću godinu povodom organizovanja komemoracija obilježavanja 25.godišnjice genocida u Srebrenici. S ponosom je spomenuto da je ove godine organizovano 1100 komemoracija širom Velike Britanije, te da se naredne godine planira održati još veći broj komemoracija. Najavljena je organizacija centralne komemoracije u prostranoj prostoriji St.Pauls katedrale u Londonu, jer se očekuje veći broj prisutnih komemoraciji naredne godine. Jasan je stav osoblja, volontera i predstavnika bh.zajednice da genocid nikada ne smije biti zaboravljen, i da svijet treba budno paziti i spriječiti slične tragedije u budućnosti.

Radilo se o produktivnom sastanku te se raspravljalo o temi uoči 25.godišnjice genocida u Srebrenici. Također, novina je da je osnovan Savjetodavni odbor organizacije “Remmbering Srebrenica”, kojeg će činiti oko 20 članova iz reda bh.zajednice u Velikoj Britaniji. Uloga ovog odbora jeste davanje savjeta, mišljenja i sugestija u cilju poboljšanja organizacije ovih komemoracija te da bh.građani na ovaj način učestvuju i potpomognu istrajan i posvećen rad organizacije “Remembering Srebrenica” širom Ujedinjenog Kraljevstva.