News & Updates

Dragi naši  Bosanci i Hercegovci, još jednom Vam čestitamo Dan državnosti BH u nadi da ćemo jednoga dana dočekati da naša draga BiH bude zemlja jedinstvena, zemlja svih naroda i narodnosti, zemlja bratstva i jedinstva bez unutarnjih podjela. 

Centralna proslava u Velikoj Britaniji je održana u Coventryju koji su bili izvrsni domaćini.  Proslavi su prisustvovali  mnogobrojni gosti kao i naš Ambasador BiH u Londonu Vanja Filipović. Program su otvorila skolska djeca iz Coventryja i Hertfordshirea i bili su zaista dobri i na tome im hvala. 

Spektakl je obično na kraju, KUD Mladist Bosne iz Birmighama odigrao je splat narodnih kola. Nastupile su dvije grupe mlađa i starija. Kada su zaigrali, aplauz ih je pratio sve do kraja programa.

Čestitke su pljuštale na sve strane kako njima tako i koreografu. Nakon programa usljedila je večera koju su vrijedne domaćice pripremile za sve goste. Hrana je bila raznovrsna i ukusna a bilo je svega, od slanog do slatkog.

Ovom prilikom im se zahvaljujemo kao i domaćinima koji su u saradnji sa BH UK Networkom organizovali nezaboravanu proslavu. Hvala im na gostoprimstvu i trudu koji su učinili da nam ovaj nama najdraži dan ostane u nezaboravnom sjećanju.

Fahira Hasedžić