News & Updates

Healing Hands Network Team

Već dvije godine Bosnia UK Network ostvaruje kvalitetnu saradnju sa ”Healing Hands Network”, dobrotvornom organizacijom sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Direktorica ,Susan Stretton, dvaput mjesečno šalje terapeute u Bosansku kuću u Birmingham, koji iz različitih krajeva Velike Britanije dolaze sa ciljem pomaganja bosancima i hercegovcima.  Svi terapeuti koji dođu su profesionalci i vrijedni aktivisti koji našim članovima bh.zajednice pružaju različite tretmane poput masaža, Reiki i Bowen terapija.

 

Nick

Terapeuti se trude na profesionalan način da odrade terapije, no svjesni su da ovim njihovim činom ujedno  i poboljšavaju uslove živote mnogih bh. građana u Engleskoj, koji pate od posttraumatskog stresnog porememećaja (PTSP)

Koriste različite vrste terapija kako bi pomogli osobama da prevaziđu PTSP sindrom. Vrsta terapije zavisi od situacije i klijenta. Prema riječima terapeuta, do sada su pacijenti reagovali odlično na terapije, te se već nakon nekoliko seansi pokazalo ublažavanje simptoma PTSP. Istraživanja su pokazala da ovakav vid terapija i tehnika dovodi do opuštanja uma i tijela što pozitivno utiče na nervni sistem i ublažavanje simptoma PTSP.

 

Ova organizacija djeluje i u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini od 1997. godine, slanjem dobrovoljnih besplatnih terapeuta za liječenje ljudi koji pate od fizičkih i emocionalnih posljedica balkanskog rata. Oni također rade u Velikoj Britaniji podržavajući veterane, pružajući pomoć osobama Oružanih snaga Velike Britanije i njihovim porodicama.

 

Jane sa klijentom

Koristimo priliku da spomenemo Nicka, Vicky i Jane.

Nick je gospodin koji putuje čak iz Bristola kako bi došao u Bosansku kuću da odradi komplimentarne terapije našim članovima zajednice. Ne smijemo zaboraviti i fenomenalne terapeutkinje Jane, te Vicky koja dolazi iz Londona da radi sa našim članovima.

 

Svi klijenti imaju samo pozitivno reći za ove predane volontere.

Ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost cijelom timu Healing Hands Networka koji koriste svoje slobodno dragocjeno vrijeme da besplatno pružaju liječenje članovima naše zajednice.

 

 

Hvala svim terapeutima volonterima za nesebičnost i trenutke relaksacije i sreće.

 

Od srca se zahvaljujemo .

 

Vaš Bosnia UK Network

Susan Stretton i Kornelija Besara