News & Updates

Danas nas je posjetom obradovala Jennifer Stone-Wigg, M.B.E, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Rado je viđen gost u prostorijama Bosanske kuće u Birminghamu. Jennifer je divna osoba, humanitarka velikog srca, koja je više od 25 godina svog života provela pomažući bh.građanima u Bosni i Hercegovini.

Jennifer Stone-Wigg dobila je M.B.E. (Član Britanske Imperije) nagradu 2008. godine za dogogodišnji humanitarni rad u Bosni I Hercegovini a od 2007 je  patron  BH UK Networka.  U višegodišnjom humanitarnom radu primila je znatan broj nagrada i zahvalnica za sav njen doprinos bosanskohercegovačkom društvu.

Jennifer Stone-Wigg (77 ) rođena je i školovana u Droitwich-u, Engleskoj. Potom se preselila u Švicarsku, gdje je započela karijeru u bankarstvu. Nakon što se povukla iz bankarskog svijeta, počela je raditi u umjetničkoj galeriji, gdje je imala priliku upoznati bosanske glumce iz Ratnog Teatra. To je dovelo do početka njenog dobrotvornog rada u BiH 1995. godine.  Odlučila je 2001. godine osnovati vlastitu organizaciju “Future for Families”, koja će odigrati veliku ulogu u životima mnogih bosanaca i hercegovaca.

Tokom boravka u Velikoj Britaniji Jenny je posjetila i Ambasadu Bosne i Hercegovine u Londonu te stekla jako dobre utiske. Posebno je obradovala činjenica da će Nj.E Ambasador Vanja Filipović posjetiti  i lično se zahvaliti  organizacijama u Velikoj Britaniji koje su godinama pomagale i podržavale rad njene organizacije. Vrijedno je spomenuti, Crkvu u Kentonu, London, koja je posljednjih godina podržavala 25-30 djece iz  škole  Puračić blizu Tuzle.

Ovom prilikom, javno i iskreno želimo da se zahvalimo na nesebičnom vremenu i ljubavi koju svojim aktivnostima pruža bosancima i hercegovcima. Također Hvala i Vašim prijateljima i organizacijama koji su se odazivali humanitarnim akcijama i onima koji će se tek odazvati.