News & Updates
Povodom obilježavanja Svjetskog dana mira, 21.09. Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pokrenulo je prvu koordiniranu kampanju javne diplomatije pod nazivom “12 dana mira”, s ciljem pozicioniranja naše države kao zemlje mira, slobode i suživota, gdje će umjetnici, djeca i mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine svojim sudjelovanjem pomoći kampanji i doprinijeti promociji naše zemlje, i promociji ideje mira kao univerzalne vrijednosti svih zemalja svijeta.
Paralelno sa aktivnostima u zemlji, planirano je da se u organizaciji BH diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu, međunarodnoj javnosti Bosna i Hercegovina predstavi kao mirno i sigurno mjesto i zemlja u koju su svi dobrodošli. Ujedno će se predstavnici zahvaliti građanima i vladama zemalja koje su ulagale u obnovu, oporavak i razvoj BiH svih ovih godina.
Ambasada BiH London, u suradnji sa lokalnom zajednicom i organizacijama, umjetnicima, organizacijama BH dijaspore u UK i BH dopunskim školama u UK, takođe je pripremila nekoliko događaja ovim povodom, i još uvijek se svi zainteresirani BH građani u UK mogu uključiti u njihovu realizaciju.
Sretni smo i ponosni što je ova kampanja pokrenuta i što možemo dati svoj doprinos, promovirajući univerzalne vrijednosti i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, BH dijasporu u UK, kao i dobre kontakte i suradnju sa lokalnom zajednicom i zemljom domaćinom – Ujedinjenim Kraljevstvom.
Kampanja je u tijeku i ovih dana čitaćete više o svim inspirativnim pričama iz mnogih BH ambasada nastalim ovim povodom, kao i o eventima u organizaciji Ambasade BiH u Londonu. 🇧🇦🇬🇧👑
Samra Koricic Mujkic, MSc
I Secretary
Embassy of Bosnia and Herzegovina in London