News & Updates
Alicia Kearns, članica Konzervativne partije Velike Britanije i predsjednica svestranačke parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu, će posjetiti Bosnu i Hercegovinu ove sedmice , gdje će se susresti i razgovarati sa visokopozicioniranim zvaničnicima naše domovine.
U razgovoru sa osobljem BH UK Networka, zamolila je za knjigu koju planira ponijeti u Bosnu i Hercegovinu. Alicia je sa predsjedavajućim donjeg doma britanskog parlamenta, Sir Lindsay Hoyle, dogovorila da se povodom tridesetogodišnjice od početka opsade Sarajeva, izloži knjiga komemoracije u Parlamentu Velike Britanije koju će potpisati njegovi članovi.
Knjiga “A Balkan Journey” pruža prodorni uvid u ljudske priče koje stoje iza jednog od najutjecajnijih razdoblja moderne evropske povijesti. Autor ,Chris Leslie nas je odveo na fotografsko putovanje kroz gradove post-konfliktne bivše Jugoslavije u ovoj opsežnoj i ranije neviđenoj 24-godišnjoj arhivi iz regiona.
Alicia Kearns MP se zahvalila za knjigu koja odlično radi na uočavanju jedinstvenog karaktera Balkana i Bosne i Hercegovine.
Pročitaću je i proučiti fotografije prije nego što 8. juna otputujem u Bosnu sa ostalim poslanicima. Otkako sam osnovala Parlamentarnu grupu svih stranaka za Bosnu i Hercegovinu, uspjeli smo usredotočiti parlamentarnu pažnju na vašu naciju. Ova posjeta će demonstrirati ovo novostečeno opredjeljenje Ujedinjenog Kraljevstva.
Hvala vam za svu vašu podršku i za sav nevjerovatan posao koji radite za bosanskohercegovačku zajednicu širom Velike Britanije. Vaša organizacija mi je velika inspiracija.”, napisala je gospođa Kearns.

Alicia je nedavno dala punu podršku aktivnostima BH UK Networka i sa zadovoljstvom  prihvatila ponudu da bude naš patron.