News & Updates

Sven se bavio glumom, modelingom, a završio je uglednu privatnu londonsku školu, zatim je pohađao univerzitet “Roehampton”, gdje je studirao sociologiju, a išao je u istu privatnu školu i kao članovi britanske kraljevske porodice, prinčevi William i Harry

Sven Badžak, 22-godišnjak koji je ubijen jučer u Londonu bio je uzoran studentu koji nije bio sklon nikakvim problemima, javljaju tamošnji mediji.

Sven se bavio glumom, modelingom, a završio je uglednu privatnu londonsku školu, zatim je pohađao univerzitet “Roehampton”, gdje je studirao sociologiju, a išao je u istu privatnu školu kao članovi britanske kraljevske porodice, prinčevi William i Harry.

Njegova majka, Jasna Badžak (49), objavila je fotografije svoga sina s britanskim premijerom Borisom Džonsonom (Johnson) od koga je zatražila pomoć.

– Borise, ovo je moj sin jedinac Sven s tobom. Poznao si ga dok sam ti pomagala tokom tvoje kampanje. Molim vas da mi neko pomogne nakon svega što sam učinila za vas, napisala je njegova majka.

Njegova majka je za britanske medije kazala da joj policija nije dopustila da vidi sina nakon što je nasmrt izboden.

– Bio je najpristojniji dječak kojeg ste mogli zamisliti. Savršenih manira, govorio je savršen kraljevski engleski. Uvijek je ljude pozdravljao i pitao ih može li im pomoći. Kad bismo u autu prošli pored kola hitne pomoći, natjerao bi nas da se zaustavimo i pitao bi treba li im pomoć, izjavila je njegova majka.

Izvor: Oslobodjenje.ba