News & Updates

Dragi i poštovani, na početku vam se zahvaljujemo za vaše vrijeme da se upoznamo i da vam predstavimo svoj rad. Pišemo vam u ime Udruženja Mali ambasadori Sarajeva, koje su 2019. godine osnovali turistički radnici iz ljubavi prema Bosni i Hercegovini i svemu lijepom što posjeduje, kako bi diljem svijeta proširili glas o našoj domovini i pozvali što više ljudi da je posjete.

U udruženju se bavimo pripremom aktivnosti za djecu. U pitanju su obilasci Grada Sarajeva i upoznavanje sa kulturno-historijskim znamenitostima. Projekat je nadmašio očekivanja svih koji su se odazvali učešću, jer se pokazao kao idealna prilika da djeca praktično nauče sve ono o čemu govore u školi. O uspješnosti projekta govori i činjenica da sarađujemo sa oko 85% škola na području Kantona Sarajevo, a do sada je u projektu učestvovalo skoro 3000 djece.

Željeli smo i ove godine povećati broj djece, ali pandemija koronavirusa nas je spriječila u tome. Sve aktivnosti sa terena smo morali prebaciti na online platforme. Na YouTube kanalu Mali ambasadori postavljamo nove video materijale za djecu kako bi im dani tokom pandemije bili ispunjeni korisnim sadržajem. Aktivni smo na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu gdje komuniciramo redovno sa našim pratiocima, objavljujemo nove video klipove, nagradne igre i trudimo se uprkos teškoj situaciji pružiti nešto inovativno.

Nažalost, koronavirus je prepolovio ovogodišnji broj učesnika pa smo došli na ideju da organizujemo virtuelne obilaske našeg grada kako bi i djeca izvan Bosne i Hercegovine imala priliku upoznati glavni grad svoje domovine. Sarađujemo sa nekoliko udruženja iz dijaspore čiji članovi su bili gosti na našim obilascima, ali s obzirom na svu situaciju, svjesni smo i ožalošćeni da ove godine vjerovatno neće moći doći u BiH. Zato smo spremni iskoristiti sve mogućnosti interneta.

Ovo je odlična prilika da naša djeca dođu u direktan kontakt i sa bosanskim jezikom i tako ne zaborave svoju maticu i svoje korijene. Stoga vam se u ovim teškim danima obraćamo za podršku našem radu, jer smatramo da imamo jedinstven proizvod koji ide u korak s vremenom i izdvaja nas od drugih. Virtuelnim obilascima nemamo nikakvih ograničenja da djeci damo novo iskustvo, a da pritom budemo sigurni i pridržavamo se svih pravila za zaštitu našeg zdravlja.

Voljeli bismo detaljnije popričati sa vama o svim idejama koje imamo, nadajući se da ćemo ih uz vašu podršku uspjeti realizovati. Veselimo se unaprijed.

Srdačni i lijepi pozdravi iz Sarajeva,

Udruženje Mali ambasadori

Kontakt: mali.ambasadori.mktg@gmail.com I +387 33 534 353 I +387 66 800 590