News & Updates

Penzioneri koji primaju penzije preko banaka u FBiH, u svojim bankama čekove podižu svaka 3 mjeseca. Ukoliko se čekovi ne podignu, banka ih vraća u FZ  PIO/MIO nakon čega FZ PIO/MIO vrši privremenu obustavu penzije. Da ne bi došlo do toga u ovoj situaciji pandemije, PIO/MIO je produžio rok za podizanje čekova u bankama do 30.6.2021. U tom smislu, FZ PIO/MIO je izdao slijedeće saopštenje:

 

U cilju sprječavanja širenja korona virusa (COVID-19) i zaštite zdravlja umirovljenika, Federalni zavod MIO/PIO obavješćuje korisnike mirovine da se razdoblje u kojem naši korisnici nisu obvezni podizati čekove na bankama produžava za još tri mjeseca, što znači da naši korisnici do 30.06.2021. godine nisu u obvezi vršiti podizanje mirovinskih čekova u bankama. Korisnicima koji u tom razdoblju ne podignu čekove neće biti obustavljena isplata mirovine.

Ova mjera je donesena u cilju smanjenja gužvi u bankama kao značajnog rizika širenja zaraze.

Po isteku roka od 30.06.2021. godine Federalni zavod će obavijestiti javnost o režimu rada u narednom razdoblju.

 

Zahvaljujemo se gospodinu Širanoviću i prijateljima iz Sektora za iseljeništvo-Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH na proslijedjenim informacijama.