News & Updates

Aktivisti bh.asocijacije Coventry u društvu Ambasadora Filipovića i Prvog sekretara Biljane Lučić

Subota… Učenici i roditelji u Sidney Stringer academy  školi u Coventry-iju okupili se i doveli djecu na bh.dopunsku nastavu. No, ovaj put ne radi se o uobičajenoj suboti. Ova subota je bila veliki dan za BH Community Association i BH dopunsku školuCoventry. Jedno predivno druženje, topli razgovori i naravno bosanska tradicionalna jela.

Učenici, roditelji i ostali aktivisti bh.asocijacije Coventry okupili su se da toplo dočekaju svoje goste, Nj.E Ambasadora Vanju Filipović te Biljanu Lučić, Prvog sekratara BiH Ambasade.

Zanimljivo je spomenuti da u 25 godina djelovanja bh.asocijacije Coventry i rada bh.dopunske škole, ovo je prvi put da su škola i asocijacija posjećene od strane nadležnih državnih organa.

Predsjednik BHCAC Almin Kazić, Prvi sekretar Biljana Lučić i Ambasador Vanja Filipović

Topla riječ dobrodošlice pripala je Alminu Kaziću, predsjedniku bh.asocijacije Coventry, koji je sa Senadinom Selimićem, učiteljem bh.dopunske škole Coventry uspio porazgovarati sa Ambasadorom o trenutnoj sistuaciji u asocijaciji i školi. Gospodin Kazić je iskoristio priliku i lično uručio zahvalnicu Ambasadoru Filipoviću.

Sa riječima zahvale na gostoprimstvu prisutnima se obratio i Ambasador Filipović. “Upoznali smo još jednu zadivljujuću grupu djece, volontera / učitelja, organizatore zajednice. Hvala Vam na divnom poslu koji radite u Vašoj zajednici, na podršci jedni drugima, njegovanju našeg jezika i tradicije i na ljubaznom i sjajnom dočeku.” , rekao je Ambasador Filipović. Prisutni su imali priliku postaviti i par pitanja Ambasadoru, vezano za zainteresovanost nadležnih državnih organa za rad i aktivnost bh.asocijacija i bh.dopunskih škola u Velikoj Britaniji.

Prije svega velika hvala Nj.E. Ambasadoru Vanji Filipoviću i Prvom Serkretaru BH Ambasade gospođi Biljani Lučić na posjeti našem udruženju i našoj dopunskoj školi. Velike pohvale za našu djecu iz dopunske škole koja su i ovaj put kao i uvijek učinila nas ponosnim. Veliko bravo učenici. Nikako ne možemo izostaviti sve naše dame koje su se potrudile oko pripreme hrane .

BH Association Coventry koristi ovu priliku da se zahvali učiteljima, kao i svim volonterima koji su na bilo koji način pomogli oko organizacije današnjeg događaja.

 

 

Izvršni odbor BHCAC

 

 

Predsjednik BHCAC Almin Kazić, učitelj Senadin Selimić, učiteljica Arnela Pašić