News & Updates

Bosanskohercegovačka dopunska škola Coventry

U vrlo ugodnoj atmosferi prethodne subote u Sidney Stringer Akademiji , učenicima bh.dopunske škole Coventry su podjeljena svjedočanstva povodom završetka školske godine. Ova bh. dopunska škola je stub bh. asocijacije iz ovog grada i mjesto koje najviše okuplja naše ljude u ovom dijelu Engleske.

Uručene nagrade i učiteljima Arneli Pašić i Senadinu Selimić

Neposredno poslije podjele uvjerenja i svjedočanstava, učitelj Senadin Selimić i učiteljica Arnela Pašić su održali roditeljski sastanak na kojem su se dogovarali o budućem radu sa djecom. Nova školska godina je zvanično počela sa radom na istom mjestu i sa istim nastavnim kadrom. U školske klupe sjest će i neki novi učenici, a ove godine je upisano blizu 30 učenika.Toplo su dočekali i poželili sreću dvojici novih učenika koji će dolaziti na nastavu čak iz Oxforda.  Svaki učenik je dobio uz svjedočanstvo i poklon pažnje od bosanskohercegovačke asocijacije iz Coventry-ija.
No, ni učitelji nisu zaboravljeni te im je uručen mali znak pažnje za svoj nesebičan i uspješan rad sa djecom. Važno je naglasiti da se ovom prilikom mogla primijetiti i podrška zajednice koja je veoma važna. Učitelji su se zahvalili svim roditeljima na saradnji tokom cijele školske godine i svima onima koji su volonterskim radom poboljšali i pomogli rad škole. Djeca su sa uzbuđenjem i razdraganošću iskoristila priliku za nova druženja.

Roditeljski sastanak