News & Updates

Poštovani,

 

Udruženje GEOPA u saradnji sa Udruženjem penzionera Grada Zenica i Udruženjem JOB Grada Zenica, osluškujući potrebe civilnog društva, u vremenu i prostoru u kojem živimo, su izvršil niz istraživanja javnog mjenja na razne društvene i socijalne teme i došli do poražavajućih rezultata u broju i količini socijalno ugroženih domaćinstava (nezaposleni, invalidi, bolesni i nemoćni sa teškim dijagnozama, demobilisani borci, penzioneri i druge socijalno ugrožene skupine).

Imajući u vidu pomenute spoznaje odlučili smo se, kao organizacija, na konkretne korake u pomoći socijalno ugroženom stanovništvu. Da bi ti koraci rezultirali kontinuiranu pomoć osmislili smo sistemsko rješavanje navedenih problema svih marginaliziranih grupa. Radi se o pokretanju rada socijalne samoposluge u kojoj će ugroženo stanovništvo, po unaprijed ustanovljenim kriterijima od strane stručnih lica iz ove oblasti, kupovati osnovne životne namirnice po znatno nižim cijenama.

Realizacija ove ideje bit će provedena kroz projekat “Socijalno poduzetništvo – Čini dobro, osjećaj se dobro” koji će trajati 5 godina.

Da bi započeli projekat oslanjamo se na prikupljanje donacija.

Ovim putem Vas molimo da svojim utjecajem i kontaktima proslijedite video uredak prema Vašem članstvu i da nam pomognete u ovom hairli projektu koji sistemski pomaže sve marginalizirane grupe. Sve detalje o tome kako smo zamislili pomoć ugroženim imate objašnjeno u videu:

 

https://www.youtube.com/watch?v=0zx2dBbvlXs&fbclid=IwAR37dpzgx2xZHXIOULHiIUI7mqp48sd9-JCDpjVtQT4X4E7c71UrjeqDjVI

 

Unaprijed zahvaljujemo na pomoći.

 

S poštovanjem,

 

Said Bečić,

Predsjednik udruženja