News & Updates

„Dijaspora za partnerstvo“

Poštovani,

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na III Biznis forum Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koji će se održati u periodu od 3. do 5. oktobra 2019. godine, a koji organizuje Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uz tehničku podršku Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Podrška u organizaciji III Biznis foruma Brčko distrikta Bosne i Hercegovine osigurana je i od strane Ekonomskog fakulteta Brčko, Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Biznis forum će biti mjesto okupljanja i razmjene mišljenja između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika i potencijalnih investitora.

Potencijalne teme o kojima je predviđeno da se raspravlja i diskutuje su:

 1. Dijaspora za partnerstvo
  2. Kulturno nasleđe Brčko distrikta BiH, razmjena iskustava i dobrih praksi
  3. Sistem zdravstvene zaštite i osiguranja Brčko distrikta BiH – stanje i pravci moguće reforme
  4. Značaj stranih direktnih investicija za ekonomski razvoj regiona i unapređenje zaposlenosti, žene u preduzetništvu
  5. Veće prisustvo razvijenih zemalja u funkciji jačanja stabilnosti regiona

Nadamo se da će ovaj biznis forum doprinijeti kreiranju povoljnijeg i atraktivnijeg poslovnog ambijenta u našem gradu.

U iščekivanju Vašeg aktivnog učešća srdačno Vas pozdravljamo.

Prijave možete poslati na ovaj mejl: biznisforumbd@gmail.comu periodu od 26.08.2019. do 02.10.2019. godine.

Radujemo se Vašem dolasku i učešću.
Kontakt telefon: +387 65/647 – 580, +387 62/635 – 878

 

 

Direktor Biznis foruma                                                               Gradonačelnik
Brčko distrikta BiH                                                             Brčko distrikta BiH

PRELIMINARNI PROGRAM III BIZNIS FORUMA BRČKO DISTRIKTA BiH

Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a u organizaciji Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH, 3. – 5. oktobra 2019. godine planirana je organizacija III Biznis foruma Brčko distriktBiH. Osnovna tema je Dijaspora za partnerstvo.

Glavna tema biznis foruma: Dijaspora za partnerstvo

Forum će pružiti mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu. Na ovogodišnjem skupu ćemo prezentarati i investicije u saradnji sabosanskohercegovačkom dijasporom i strategiju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za saradnju sa dijasporom. Uključujući dostupnu tehničku podršku, grantove, i kreditne linije ulagačima iz dijaspore i zemlje. Biznis forum će služiti kao prva adresa za investitore, te pokrenuti platformu za povezivanjebosanskohercegovačke dijaspore u vidu partnerskog odnosa.

Potencijalne teme o kojima je predviđeno da se raspravlja i diskutuje su:

 1. Kulturno nasleđe Brčko distrikta BiH, razmjena iskustava i dobrih praksi
 2. Sistem zdravstvene zaštite i osiguranja Brčko distrikta BiH – stanje i pravci moguće reforme
 3. Značaj stranih direktnih investicija za ekonomski razvoj regiona i unapređenje zaposlenosti,žene u preduzetništvu
 4. Veće prisustvo razvijenih zemalja u funkciji jačanja stabilnosti regiona

Predviđeno je da se Biznis forum održi u Domu kulture Brčko distrikta BiH. Prijava učesnika počinje26.08.2019. i traje će do 02.10.2019. godine.

Vizija foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između naših i stranih poslovnih ljudi, kompanija iinvestitora s ciljem ostvarivanja njihovih ideja i unapređenja privrednog ambijenta Brčko distrikta BiH.

Misija foruma je da okupi što veći broj renomiranih učesnika iz reda predstavnika vlasti Brčko distrikta BiH, akademske zajednice, državnih zvaničnika, diplomatskog osoblja, privrednih komora, privrednika, poljoprivrednika i investitora.

Ideja vodilja Brčko distrikt Bosne i Hercegovine Biznis foruma je da njeguje sponu između relevantnih učesnika i na taj način predstavi koncept novog razvojnog ciklusa Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koji će baštiniti na jednom sistemu partnerstva institucija vlasti, privrede i visokog obrazovanja u funkciji privrednog razvoja Brčko distrikta BiH. Primarni cilj jeste da kroz dijalog, rasprave i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao važan poslovni i investicioni događaj regije za širenje znanja i poslovnih ideja. Želja organizacionog odbora je da primarni zaključak Biznis foruma bude jačanje privatnog sektora uz stimulisanje preduzetništva, povećanje konkurentnosti, primjena modernih tehnologija, bolje integracije u proces globalizacije i privlačenje kvalitetnih investitora, kako bi u budućnosti ovaj forum dobio epitet investicionog foruma sa ciljem unapređenja kvaliteta života svih građana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine