News & Updates

U prostorijama British Muslim Heritage centra 3.Jula u Mančesteru održana je večer poezije i proze  u organizaciji The Manchester Muslim Writers. Ovaj događaj je jedan od mnogih u okviru Memorijalne Sedmice sjećanja na genocid u Srebrenici. Prisutnima se najprije obratila Elinor Chohan u ime organizacije Remembering Srebrenica.

Uslijedio je inspirativni performans pjesnika i pisaca iz Mančestera. Oni ne samo su da su predstavili svoja djela, nego su sa ostalima podjelili svoja iskustva o posjeti Bosni i Hercegovini i prelijepim utiscima koje nose iz naše zemlje.

Svojim dolaskom ovaj događaj su uveličali i gosti iz Birminghama, bosanski glumac i autor knjige “Dječak koji ništa nije rekao” Mirsad Solaković i Mersad Krnjić, imam iz Birmingama.  U sklopu programa i bosanskohercegovačka  dopunska  škola je uzela učešće i uljepšala večer poezije.

Događaju se odazvao veliki broj osoba svih generacija. Svi posjetioci su uživali u prelijepoj večeri i imali su priliku da se upoznaju više sa genocidom i trenutnom situacijom naše Bosne i Hercegovine. Zbog velikog interesovanja zamolili su glumca Mirsada Solakovića da ponovo dođe u posjetu u Mančester poslije godišnjih odmora.

Na kraju je naš vrijedni Imam Mersad Krnjić proučio sa prisutnima dovu za sve šehide  Bosne i Hercegovine i ostale.  Večer je bila ispunjena emocijama.