News & Updates

Poštovani,

U našoj istoriji postoji kultura obilježavanja međunarodnog praznika Dana žena .

Svi zajedno u Bosanskohercegovački savjetodavni centru svake godine od osnivanja a to je već 21 godinu obilježavamo proslavu tog veoma značajnog datuma za žene širom Svijeta. U prostorijama centra volonteri su pripremili sve sto je potrebno za ovo druženje dok su naše članice kao dio kursa cvjećarstva dan prije pripremile cvijeće za svoje starije prijateljice i kolegice.

Hasnija Majdanac,Ismeta Trožić, Safeta Karabasic,Envera Rušidović, Rasima Nasić,Marijana Biro-Čataj,Ismeta Velić i Behija Džonlić su veoma aktivne u skoro svim aktivnostima organizacije ali su ovaj put dobile I priznanje za završeni kurs cvjećarstva I svoje ukrasne korpe poklonili drugim damama.

Tridesetak naših članica su čestitale jedna drugoj a cvijeće kao simbol praznika podijelili tj. uručili su predsjednik Zaim Pašić,sekretar Fejzi Jahaj i član Upravnog komiteta Mesud Kahrimanović.

Također ovoj proslavi je prisustvovao i učitelj tjelesnih vježbi Andrew Blackwood sa suprugom Barbarom.

Druženje je proteklo uz sevdalinku kao i dobru zakusku a osnovna poruka skupa je da je najvažnije biti aktivan bez obzira na godine i spol.

Hvala svima na pomoći i učešću.

Upravni komitet Bosanskohercegovačkog savjetodavnog centra u Londonu