News & Updates

BSSM- Bosnian School and Society Manchester

 

Nova školska godina 2020/2021 u Bosanskoj školi u Manchesteru počela je sa radom 19.09.2020. (subota). Nastava se odvija online, u redovnom terminu od 10 do 12h. Trenutno je upisano 16 djece koju podučavaju učitelji Aldin Zilić i dr. Belma Muhamedagić. Bez obzira na sve poteškoće online nastave, uz dobru pripremu učitelja i njihov trud da djeci učine interesantnim novo gradivo, djeca su motivisana da urade sve zadane zadatke i raduju se svakoj suboti da vide svoje drugare i nauče nešto novo.

 

 

 

Redovne šetnje Sjećanja na Srebrenicu nakon online nastave

 

Mi kao uduženje, pored redovnih obaveza, učestvujemo i u mnogim humanitarnim akcijama. U jednoj od posljednjih akcija vrijedni članovi našeg udruženja su uspjeli organizovati prikupljanje pomoći i nabavku hrane, vode, voća i drugih potrepština za Ronald McDonald House Manchester, koja služi za smještaj roditelja čija su djeca na liječenju u bolnici Manchester Royal Infirmary.

U toku je i akcija prikupljanja pomoći u vidu odjeće, obuće i drugih potrepština za migrante koji se trenutno nalaze u Bosni i Hercegovini.

 

 

bh.dopunska online nastava subotom

 

U sklopu projekata “Živjeti zdravo” i “Remembering Srebrenica”, a ponukani idejom člana udruženja “Remembering Srebrenica Nort-West” Steve Bakera koji je odlučio da svakodnevno trči 1007 milja u Engleskoj, što odgovara udaljenosti od Londona do Sarajeva, aktivirali smo naše članove udruženja i djecu iz bosanske škole te počeli sa organizovanjem redovnih šetnji svake subote poslije nastave u bosanskoj školi, kao sjećanje na sve žrtve genocida. Prisjećanje na sve poginule i ubijene u genocidu ne bi trebalo biti samo u toku jula mjeseca, nego tokom čitave godine.