News & Updates

“Mi smo Bosna izvan Bosne” čule su se sretne riječi u čestitki našoj lijepoj domovini, najljepšoj zemlji na svijetu povodom 1-vog Marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu. U organizaciji BH UK Network-a učešće u obilježavanju ovog događaja uzele su BH dopunske škole Iz Birmingham, Coventry, Hertfordshire, London.

“Mi smo oni koji je svim srcem vole, u našim srcima je samo ljubav prema našoj domovini Bosni i Hercegovini. Mi želimo da širimo našu tradiciju i kulturu širom zemlje Engleske, širom svijeta da svi čuju našu himnu, bosansku sevdalinku, dječiju pjesmicu i poeziju, da se igra naše kolo da se vidi i tradicionalna narodna nošnja.”

Sve se ovo čulo u programu koji se sa ponosom izvodio u prisustvu velikog broja gostiju. Veoma smo sretni što nam je naša Ambasada omogućila da na ovaj dan budemo svoji na svome, da naša djeca koja su rođena u Engleskoj pokažu koliko znaju, koliko cijene i poštuju svoju prelijepu zemlju porijekla, malenu po površini, a najveća u našim srcima. Bilo je prelijepo, svi su bili sretni i zadovoljni, a posebno djeca i učitelji koja su dali sve od sebe da uljepšaju ovaj prelijepi dan. Hvala puno Ambasadi Bosne i Hercegovine i BH UK Networku koji su upriličili ovu proslavu svima onima koji su željeli prisustvovati. Bravo za sve učesnike, ovo je najljepša čestitka našoj dragoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

Vječno nam sretna i ponosna bila.

 

Fahira Hasedžić – BH UK Network

Koreograf KUD Mladost Bosne