News & Updates
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa predstavnicima organizacije BH UK Network (Zajednica bosanskohercegovačkih udruženja u Velikoj Britaniji) Anesom Cerićem, Zdenkom Besarom i Remzudinom Alihodžićem
Predstavnici organizacije uručili su zahvalnicu članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću za podršku radu i aktivnostima BH UK Network.
Tokom susreta Bećirović je ukazao na važnost jačanja veza između dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine i istakao da je dobro organizovana dijaspora od izuzetnog značaja za našu zemlju.
Predstavnici BH UK Network istakli su da su organizovali radnu posjetu Bosni i Hercegovini radi upoznavanja nadležnih institucija o aktivnostima s ciljem da se u narednom periodu intenzivnije zajednički radi u korist Bosne i Hercegovine i svih njenih građana i naroda u domovini i u dijaspori. Govoreći o vlastitim aktivnostima, izdvojili su činjenicu da su u posljednje dvije godine organizovali obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Parlamentu Velike Britanije, uz prisustvo velikog broja parlamentaraca i lordova, te da su u toku pripreme za narednu godinu.
Razgovarano je i o uspostavljanju Vijeća za dijasporu pri Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, a predstavnici BH UK Network izrazili su spremnost za doprinos u radu i djelovanju.
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je poručio da će, u okviru vlastitih mogućnosti i nadležnosti, podržati organizacije koje zastupaju interese države Bosne i Hercegovine u inostranstvu.
BH UK Network već 27 godina u kontinuitetu pruža pomoć bosanskohercegovačkoj zajednici u Velikoj Britaniji i povezuje ih sa domovinom kroz mnogobrojne obrazovne, informativne, poslovne, kulturne i sportske aktivnosti.