News & Updates
Državni sekretar za vanjske poslove David Cameron oglasio se javnim saopćenjem povodom predložene Rezolucije o Srebrenici.
Na javnoj sjednici koja je održana u Domu lordova, Komitetu za međunarodne odnose i odbranu, državni sekretar za vanjske poslove David Cameron iznio je stav Vlade u vezi sa Rezolucijom o Srebrenici.
Dejvid Kameron: „Izuzetno je depresivno… da Srbija i Republika Srpska pokreću kampanju protiv poništavanja rezolucije. … u Srebrenici je bio genocid… Mislim da se svi sjećate Srebrenice i to je bio genocid, jedan od najgorih koje smo vidjeli na jednom kontinentu u posljednjih nekoliko decenija. UK će glasati za rezoluciju , javno ćemo se zalagati za usvajanje rezolucije i prozivati ​​one koji se tome protive”.
Kako smo ranije izvještavali, Bosnia UK Network uputio je prošle sedmice apel Vladi Velike Britanije za molbom da podrže predloženu Rezoluciju o Srebrenici.
Pisma su poslana na sljedeće adrese:
Rishi Sunak-premijer Velike Britanije,
David Cameron/državni sekretar za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj,
Alicia Kearns predsjednica Sveparlamentarne grupe za BiH i
Fleur Anderson, predsjednica Sve parlamentarne grupe za prevenciju genocida poziva u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva da podrže predloženu Rezoluciju o Srebrenici.
Pročitajte pismo – https://shorturl.at/hpPV2