News & Updates

Dani obilježavanja genocida u Srebrenici su pred nama. Planirane su komemoracije širom Velike Britanije.

Koristimo ovu priliku da pozovemo naše građane na ovogodišnju komemoraciju 24. godišnjice genocida u Srebrenici koja će se održati u Guildhall of St.Mary u Koventriju sa početkom u 18.00.  BH UK Network , te njegova članica Bosanskohercegovačka asocijacija Koventri u suradnji sa dobrotvornom organizacijom “Remembering Srebrenica” i Općinom Koventri organizuju komemoraciju drugu godinu zaredom, te se nadamo da će postati tradicionalna aktivnosti općine Koventri.

Tema za 2019. „Premošćavanje podjele: suočavanje sa mržnjom“ nastoji inspirirati ljude da se suprostave onima koji žele podijeliti zajednice, slaviti one koji grade mostove između zajednica i mijenjaju stavove i ponašanja u drugima da izađu i grade vlastite mostove.  Ova tema je izabrana  jer nikada nije bilo toliko važno da se ljudi osnaže kako bi se suprostavili mržnji u svojim zajednicama i da grade mostove koji pomažu u stvaranju jačeg, boljeg i kohezivnijeg društva.

Program će sadržavati svjedočenja preživjelih zajedno s dječjim razmišljanjima o suprotstavljanju mržnji. Nadamo se da ćete nam se pridružiti važnoj večeri sjećanja, inspiracije i jedinstva. Svi su dobrodošli i ulaz je besplatan – molimo vas da se registrujete jer su mjesta ograničena.