Sastanak Nacionalnog odbora Remembering Srebrenica održan je online u Velikoj Britaniji. Prisustvovali su predstavnici iz  BH UK Networka i  jedanaest regionalnih odbora,  predsjedavajući Akademskog odbora, koji su dali pregled njihovog fantastičnog rada i postignuća u 2020. godini.

Prethodna godina je bila drugačija za mnoge ljude širom svijeta, te smo se morali naučiti i prilagoditi novonastalim okolnostima.  Na sastanku su spomenute saradnja Remembering Srebrenica organizacije i BH UK Networka, historijska internetska komemoracija , te mnogi drugi događaji koji su obilježili Dane sjećanja na Srebrenicu. Razgovaralo se o temi za 26.godišnjicu komemoracije genocida u Srebrenici i planiranim aktivnostima za ovu godinu. 

Iako je bilo razočaravajuće što značajnu 25.godišnjicu nismo uspjeli obilježiti onako kako smo se nadali, ponosno možemo reći da su osoblje i volonteri organizacije Sremrembering Srebrenica, zajedno sa BH UK Networkom i predstavnicima vlasti uspjeli organizovati u godini koja je iza nas  više od hiljadu i sedam stotina raznih događaja po čemu Velika Britanija prednjači u svijetu. Ovim mnogobrojnim događajima unatoč online održavanju prisustvovale su razne ličnosti iz svijeta politike, sporta, umjetnosti, svako ponaosob s jednim zadatkom, da se radi na osvješćivanju ljudi, na obrazovanju, na izgradnji budućeg mira, poštovanja i tolerancije među svim ljudima bez obzira na porijeklo, naciju, vjeru, spol i društveni status.