News & Updates

U popodnevnim satima prostorije Bosanske kuće posjetili su članovi Small Heath Community Forum (SHCF) iz Birmingama koji rade i djeluju u KHIDMAT centru u Small Heath općini.  Radi se o dobrotvornoj nevladinoj organizaciji, koja se bavi unapređenjem zdravlja i spašavanjem života, obukom i obrazovanjem i problemima nezaposlenosti i ekonomskog i društvenog razvoja. Također, osoblje SHCF svakodnevno radi na podršci drugim dobrovornim organizacijama, osobama određenog etničkog ili rasnog porijekla. SHCF djeluje kao krovna organizacija, pruža savjete i prostorije na korištenje.

BH UK Network je osoblje Small Heath Community Foruma  ugostio u svojim prostorijama i počastio sa ručkom. Nakon toga održan je redovan sastanak u toku kojeg su prisutni  imali priliku održati otvorenu diskusiju o stvarima za koje misle da se mogu poboljšati u Small Heath općini. Istaknuti su problemi sa kojima se Small Heath općina regularno susreće poput narkomanije, krađe, smeća i otpada te neredovno održavanje zelenih površina u Small Heath parku.

“Divno je biti u renoviranim prostorijama vaše Bosanske kuće. Zahvaljujemo se na divnom dočeku i ukusnim jelima.  Oduševljeni smo kako su se bosanci i hercegovci, s obzirom da čine manjinsku etničku skupinu u Velikoj Britaniji integrirali i nastavili boriti za svoja prava u općinama u kojima žive i rade. Hvala vam na pozivu i nadamo se suradnji u bliskoj budućnosti”, izjavio je direktor organizacije, Zualfqar Hussain.