News & Updates

Ove godine Državna lutrija Velike Britanije obilježava 25. Rođendan.  Da bi obilježili ovaj značajan dan, slavio se izvanredan uticaj igrača lutrije na Veliku Britaniju doprinoseći milione funti svake sedmice dobrim stvarima

Hiljade ljudi širom Velike Britanije  je u utorak 29.oktobra uzelo učešće i objavljivalo fotografije sa ukrštenim prstima na društvenim mrežama koristeći znak #NationalLottery25 kako bi se na taj način zahvalili državnoj lutriji na  finansiranju različitih projekata.  Bosnia UK Network i druge bh.asocijacije širom Velike Britanije su također uzeli učešće kako bi se zahvalili na dugogodišnjoj finansijskoj pomoći i podršci za veliki broj projekata u cilju pružanja praktične i psihološke pomoći preko 10.000 bosanskohercegovačkih građana u Velikoj Britaniji.

Zahvaljujući ovim fondovima, unaprijeđen je kvalitet života bosanaca i hercegovaca u UK te su promovisane humanitarne aktivnosti bh.asocijacija u cilju zaštite interesa svih bh.građana naročito djece, invalida i starijih generacija.

Sretan rođendan Državnoj lutriji Velike Britanije i Hvala na pomoći da bh.zajednica u Velikoj Britaniji bude priznata etnička manjina i uspješna u svojim aktivnostima.

Hvala igračima, što ste Britaniju učinili boljim mjestom.

 

Bosnia UK Network