News & Updates

MOLBA ZA POMOĆ U LIJEČENJU

 

Poštovani,

Obraćam Vam se  pošto dolazim u sve težu situaciju, moja bolest sve više napreduje i sve mi je teže obezbijediti novac za moje terapije. Pored ostalih lijekova što se vidi iz priloženog mjesečno mi je potrebno četri kutije samo za lijek TRIXIN što je u novčanoj vrijednosti oko 500 KM,  nekad skuplje,a nekad i koja marka manje. Cijena zavisi  od apoteke u kojoj kupim. Živjela sam sretno do ove bolesti, bila udata i imala dvoje djece. Razbolila sam se 2013. godine kada mi je uspostavljena dijagnoza  Lupus nefritis. Zbog bolesti me ostavio i muž dvije godine kasnije. Sa mužem su ostala i djeca pošto se ja nisam mogla brinuti o djeci ( nisam imala novca jer nisam radila). Od tada počinje moja samostalna borba uz pomoć mojih prijatelja sa ovom opasnom bolešću. Samo ja znam kako sam dolazila do terapija koje sam morala sama i uz pomoć prijatelja nabavljati.Ovako bolesna svašta sam radila dok me prijatelji iz udruženja RVI Ilidža  u nazad godinu i po nisu zaposlili u  ovo udruženje . Ja sam rijetko na poslu pošto sam više po bolnicama i stalno sam po bolovanju. Dobivam minimalnu platu oko 400 KM to mi nemože biti za lijek triksin, a stanujem u privatnom smještaju na Ilidži, ulica Remze Ahmetovića 222. Stanarina mi je 200 KM. 

Zato molim sve dobre ljude do koga dođe ova moja molba, da pomognu onoliko koliko mogu. Od ove bolesti odlaze i bubrezi pa mi je kreatinin bio  na ovoj otpusnici 149 jer se u čitavom mom tjelu kupi voda što se vidi na slici kada nemam napad i kada me bolest napadne od noge do glave sva nateknem i budem puna vode.  Samo me strah da još ne završim i na dijalizi jer je veliki broj pacijenata sa ovom bolesti završio na dijalizi. Zato moram piti redovno  terapije koje su skupe da ne bi završila još i kao dijalizna pacijentica, ne do Bog.

Ukoliko ima neko ko mi je voljan pomoći, sve što Vas interesuje u vezi moje bolesti i mog života slobodno pitajte. Ja sam Enisa Kolubara kontakt tel: 062 106 690. Srdačan selam  i pozdrav za sve one koji pomognu,a i za one koji nisu u mogućnosti da pomognu. Svi oni koji žele pomoći mogu to preko ovih računa. 

Devizni račun za uplate iz inostranstva:

Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina, 

IBAN CODE: BA391613000055349225

SWIFT CODE: RZBABA25, 

ADDRESS: Zmaja od bosne bb,  71 000 Sarajevo BiH

FULL BENEFICIARY NAME:  Enisa Kolubara

FULL BENIFICIARY ADDRESS: Remze Ahmetovića br.222, 71 210 Ilidža.

Uplate u konvertibilnim markama: TRN 1613000055349225

Za: Kolubara Enisa,  

svrha: za liječenje i pomoć u nabavci lijekova-terapija.

Enisa Kolubara