News & Updates
U subotu 18. decembra 2021. godine, Bosanskahercegovačko Udruženje Derby je održalo svoju redovnu Godišnju Skupštinu na kojoj je prezentiran rad Udruženja u proteklih 12 mjeseci.
Odziv je bio zadovoljavajući, pogotovo kad se uzme u obzir trenutna COVID situacija i visoka stopa zaraženosti koja je iz dana u dan sve veća, te zbog koje su mnogi naši redovni članovi ipak odlučili ostati kući.
Služeći se PowerPoint prezentacijom, Ferid Kevrić, menadžer BH Udruženja Derby, ukratko je govorio o istoriji postojanja udruženja koje je u Januaru 2020. godine slavilo srebrni jubilej, odnosno 25 godina postojanja i rada, a potom je ukratko prezentirao i rad udruženja za proteklu godinu.
Svih dvanaest članova trenutnog Upravnog Odbora su odlučili da nastave sa izvršavanjem te funkcije i u narednih 12 mjeseci. Nije bilo prijedloga niti nominacija za nove članove tako da Odbor ostaje u nepromjenjenom sastavu.
Skup su uveličali i naši dragi gosti iz Birminghama. Anes Cerić, menadžer BH UK Networka se ukratko obratio prisutnima te je čestitao još jednu godinu uspješnog rada i naveo kako je BiH Udruženje Derby najbolji primjer svim Udruženjima u Velikoj Britaniji šta se sve može postići dobrim radom. Emir Bolić je također pohvalio naš Centar, naš rad i rukovodstvo te je pozvao BH Dopunsku Školu Derby da posjeti BH UK Network onda kad COVID uslovi budu zadovoljavajući.
U ima BH UK Networka, Anes i Emir su našem Udruženju uručili srebrnu jubilarnu nagradu u povodu 25 godina postojanja i rada.
Nakon završene Godišnje Skupštine, upriličena ja dodjela novogodišnjih paketića za učenike Dopunske Škole.
Također želimo napomenuti da je ovim povodom bio upriličen i ručak gdje su prisutni mogli uživati kako u domaćim tako i drugim specijalitetima.
Na kraju, želimo se zahvaliti svima vama koji ste bili u prilici uveličati ovaj skup kao i svima onima koji na bilo koji način podržavaju rad našeg Udruženja.
BH udruženje Derby