News & Updates

Vrijeme je novogodišnjih praznika kojima se najviše obraduju djeca, jednim dijelom zbog poklona koji su neizbježni u ovom periodu, a drugim dijelom i zbog zasluženog odmora od školskih klupa. 

I ove godine,shodno tradiciji, bosanskohercegovačka asocijacija u Birmingamu je u suradnji sa BH UK Networkom organizovala tradicionalnu podjelu novogodišnjih paketića djeci iz Birminghama i Wolverhamptona. Novogodišnje paketiće za djecu obezbijedila je bh.asocijacija Birmingham. U prazničnom raspoloženju sa posebno okićenom Bosanskom kućom i uz Djeda Mraza podijeljeno je 50 novogodišnjih paketića.

Uz riječi pjesmice „Veju, veju pahulje, mraz po staklu šara“ lagano se popunjavala Bosanska kuća sa roditeljima i mališanima koji su željno iščekivali poklone od simpatičnog Djeda Mraza koji je i ovog puta obukao svoje najljepše crveno odijelo i dugu bijelu bradu po kojoj ga djeca širom svijeta prepoznaju.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Jasminu Solakoviću, koji je ove godine bio izvanredan Djeda Mraz i podijelio djeci novogodišnje paketiće.

Prostorije Bosanske kuće su bile ispunjene novogodišnjom pjesmom, smijehom i dječijom radošću. Djeca su imala priliku uživati u disko muzici ,zajedničkoj igri i druženju.

Hvala roditeljima, Šemsi Zlomužici i Džehvi Bešić, koje su spremile ovogodišnje novogodišnje paketiće.

Mnogo se zahvaljujemo svim volonterima za njihov uložen trud i utrošeno vrijeme da ovaj dagađaj bude bajkovit i nezaboravan. Dječijoj radosti i igri nije bilo kraja.

Bosanskohercegovačka asocijacija Birmingham