News & Updates

Vrijeme je novogodišnjih praznika kojima se najviše obraduju djeca, jednim dijelom zbog poklona koji su neizbježni u ovom periodu, a drugim dijelom i zbog zasluženog odmora od školskih klupa.

I ove godine,shodno tradiciji, bosanskohercegovačka asocijacija u Birmingamu je u suradnji sa BH UK Networkom organizovala tradicionalnu podjelu novogodišnjih paketića za najmlađe članove naše zajednice. U prazničnom raspoloženju sa posebno okićenom Eveson salom u Bosanskoj kući i uz Djeda Mraza podijeljeno je 50 novogodišnjih paketića.

Uz riječi pjesmice „Veju, veju pahulje, mraz po staklu šara“ lagano se popunjavala Eveson sala sa roditeljima i mališanima koji su željno iščekivali poklone od simpatičnog Djeda Mraza koji je i ovog puta obukao svoje najljepše crveno odijelo i dugu bijelu bradu po kojoj ga djeca širom svijeta prepoznaju.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Mehmedu Solakoviću, koji je ove godine bio izvanredan Djeda Mraz i podijelio djeci novogodišnje paketiće.

Prostorije Bosanske kuće su bile ispunjene novogodišnjom pjesmom, smijehom i dječijom radošću. Djeca su imala priliku uživati u disko muzici ,zajedničkoj igri i druženju.

Hvala roditeljima Admiru i Meliti Hanić, Ermini Džamastanagić, Amri Dautović, Dževdani Gološ Almi Aganović,i Lejli Gološ te Nejri Gazibegović koje su spremile novogodišnje paketiće.

Mnogo se zahvaljujemo svim volonterima za njihov uložen trud i utrošeno vrijeme da ovaj dagađaj bude bajkovit i nezaboravan. Dječijoj radosti i igri nije bilo kraja.