News & Updates

Ako ste pomislili da je humanost izgubljena, ovaj tekst će vas ubijediti u suprotno. U susret novogodišnjim praznicima, dvije djevojke su pokazale svoju humanost i skromnost, pomažući one kojima je pomoć najpotrebnija. Emina i Selma su odlučile svoj restoran u Koventriju otvoriti za Božić. Razlog ovome jeste da su vlasnice restorana odlučile ponuditi besplatne tople obroke beskućnicima, porodicama koje su finansijski ugrožene i onima uglavnom u potrebi.

Selmina’s Restaurant i Bar 16 u ulici Spon street su se nadali ponuditi uslugu stola za ručak, ali to sada neće biti izvedivo s obzirom da u Koventriju nisu ukinuta ograničenja trećeg nivoa mjera protiv kovida.

Topli obroci će se nuditi putem takeaway usluge – što restoran i dalje smije raditi prema propisima trećeg nivoa.

„Bila je zaista teška godina i ima toliko ljudi koji se pate ili su u teškoj situaciji”, izjavila je Emina, jedna od vlasnica restorana.

“Želimo im samo izmamiti osmijeh na lica ovog Božića.”

Restoran vode Selma i Emina.

Selma Karagić je djevojka bosanskog srca odrasla u Velikoj Britaniji. Sa ogromnom strašću vodi restoran sa svojim najboljim prijateljem, uslužujući ljude i pružajući im iskustvo za pamćenje. “ Volim davati, služiti i pomagati. Gostoprimstvo je moje srce i Selmina’s je dokaz. “ izjavila je Selma. 

Emina Zeren je turskog porijekla, iz Tekirdaga. Odrasla je u selu uvijek okružen hranom. “Kuhanje mi je u žilama. Selmina’s restoran je ovdje kako bi svima pokazala šta volim da radim. 

Da biste rezervirali obrok kod Selmina’s, pošaljite e-mail na selminas17@gmail.com ili nazovite 02477 980627.

Uz zahvalnost Selmi i Emini, izražavamo i nadu da će biti sve više onih koji će, na ovaj ili sličan način, nekoga usrećiti i nečije živote učiniti ljepšim pogotovo za vrijeme novogodišnjih praznika.

 

Selma Karagić, Emina Zeren I Damir Karić

 

bosanke i hercegovke iz Koventrija u Selmina’s restoranu

bh.građani iz Birmingama i Koventrija u Selminas restoranu