News & Updates

Jedan od najpoznatijih novinara na prostorima ex-SFRJ, Petar Luković – koji je pisao u beogradskom „Vremenu“, “Našoj Borbi”,splitskom „Feralu“, sarajevskim „Danima“ i “Oslobođenju”, ljubljanskoj “Mladini”, zagrebačkom „Poletu“, imao čuvenu rubriku „Singlovi“ u „Džuboksu“, bivši glavni urednik portala www.e-novine.com i poslednjih godina glavni urednik sajta www.xxzmagazin.com – više od godinu dana bori se sa teškom bolešću – od karcinoma pluća. U međuvremenu je imao lasersku operaciju kojom mu je uklonjen karcinom u glavi.

Ostavljen na milost i nemilost penziji od 250 evra, Luković se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Rekao nam je da je da mu je decenijama „pisanje bilo važnije od buduće penzije“, ne sluteći da će ga bolest sačekati u situaciji kad se na dva fronta, zdravstvenom i novčanom – bori da preživi.

Ako ste u mogućnosti da pomognete Petru Lukoviću (koji je između ostalog jedan od retkih Srbijanaca koji se može pohvaliti nagradom „Počasni građanin Sarajeva“ 2010. godine), to možete učiniti preko PayPala i Lukovićevog emaila: petar.lukovic@xxzmagazin.com

Evo i linkova na Lukovićeve tekstove o bolesti, objavljenih na portalu www.xxzmagazin.com

https://www.xxzmagazin.com/gama-noz-novi-karcinom-i-stara-e-sudenja

https://www.xxzmagazin.com/bolnica-konzilijum-i-ostale-xxz-brige

https://www.xxzmagazin.com/kako-da-pomognete-xxz-magazinu-i-petru-lukovicu