News & Updates

U okviru Nacionalnog dana sjećanja na Srebrenicu, koji se svake godine uz najveće državne počasti obilježava u cijeloj Velikoj Britaniji ,dobrotvorna organizacija , Remembering Srebrenica, osnovana 2013.godine, i ove godine je pozvala cijenjene umjetnike narodnog pozorišta Sarajevo i Sudbina Musića, preživjelog genocide, da svojim prisustvom i nastupom uveličaju ovogodišnje komemoracije na Ostrvu .

Elvir Solak, muzička pratnja član hora NPS i Aida Čorbadžić, sopran, su odlučili da doprinesu u umjetničkom dijelu programa Memorijala  “Sjećanje na Srebrenicu”, u UK.

U toku dvodnevne posjete Birmingamu, gradu različitih etničkih zajednica,  Elvir i Aida zajedno sa Sudbinom Musić su odlučili posjetiti i prostorije Bosanske kuće.

Dobrodošlicu u Bosansku kuću poželili su im delegati BH UK Networka. Radi se o njihovoj prvoj ovakvoj posjeti, te se nadamo da neće biti i posljednja. Iskazali su zadovoljstvo pri dolasku i ponos što je bosanskohercegovačka zajednica u Velikoj Britaniji, zahvaljujući svom dugogodišnjem radu i zalaganju, stekla bh.centar poput Bosanske kuće u Birminghamu.

“ Lijepo je čuti naš jezik u srcu Birminghama. Drago nam je što je zalaganjem naših ljudi u Birminghamu i okolini omogućeno da svi Bosanci i Hercegovci koji posjete UK, imaju centar  gdje su im vrata uvijek otvorena.”, izjavio je gospodin Solak.

Dragi gosti, hvala Vam za izdvojeno vrijeme  i trud da odate počast onima koji nisu više sa njima.

Hvala gostima narodnog pozorišta Sarajevo na vašoj umjetnosti, na divnim glasovima kojim ste oplemenili ovakvu priliku.

Hvala gospodinu Musiću što je odlučio podijeliti svoju priču  preživljavanja i pridružiti se važnoj večeri sjećanja, inspiracije i jedinstva.

 

BH UK Network