News & Updates

Povodom kupovine viktorijanske zgrade koja će biti novi dom bosanskohercegovačke zajednice u Velikoj Britaniji obrdovala nas je čestitka  član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića.

“Sa zadovoljstvom sam primio vijest da je bosanskohercegovačka zajednica u Velikoj Britaniji kupovinom Viktorijanske grade i muzeja osigurala svoj novi dom. Ova važna prekretnica otvara šire mogućnosti za povezivanje, susrete i saradnju Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori.

Predanost i rad Zajednice bh. udruženja u Velikoj Britaniji – BH UK Network, čini važan oslonac bosanskohercegovačkoj zajednici u održavanju i jačanju veza sa domovinom.

Povezivanje ljudi i stvaranje mostova izmedu naše dijaspore i domovine ima dubok značaj. Njegovanje zajedništva je ključna vijednost koja nas čini jačim.

Organizovanjem kulturnih i drugh manifestacija, gradite prilike da se okupimo, razumijemo, zbližimo i podržimo jedni druge. Neka vaš novi dom postane mjesto gdje će se rađati ideje, mjesto saradnje i zajedništva.

Iskreno Vam čestitam na istrajnosti i uspjehu. Neka Vaša predanost i entuzijazam nastave biti naša zajednička inspiracija.

Uz želju da nastavite sa uspješnim radom, radujem se susretima i inicijativama u budućnosti.” Navodi se u pismu dr. Bećirovića

Naš novi dom je bivša policijska stanica i muzej koja zbog svog histrijskog značaja pod zaštitom države. Ova viktorijanska zgrada nalazi se u blizini centra Birminghama, na Stratford Road-u, jedna od najstarijih i najdužih ulica koja povezuje Birmingham, drugi po veličini grad u Velikoj Britaniji, i Shakespearov rodni grad Stratford Upon Avon.

BH UK Network