News & Updates
Dragi Bosanci i Hercegovci, upozniati  ste da je Centralna izborna komisija BiH  donijela Odluku o raspisivanju i održavanju Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine. Izbori će se održati u nedjelju, 2. oktobra ove godine.
BH UK Network (krovna organizacija bh.udruženja u Velikoj Britaniji) u suradnji sa svojim članicama i vrijednim volonterima te  Ambasadom BiH u Velikoj Britaniji će raditi aktivno da pomogne bh.građanima i građankama pri elektronskoj registraciji.
Jedno je sigurno ! Osim prirodnih bogatstava koje posjeduje domovina, trenutno najveći potencijal su ljudi koji žive izvan nje. Osim ekonomske, politička snaga bosanskohercegovačke dijaspore može biti odlučujuća za promjenu ukupne političke slike u BiH.
Pozivamo Vas da se registrujete i izađete na izbore,. Neka vide da nas ima i u Velikoj Britaniji, da bh građani i građanke iz Velike Britanije mogu ostvariti svoje pravo glasa i uticati  na svjetliju budućnost naše drage Bosne i Hercegovine.

Javnosti je predstavljena aplikacija „e-Izbori“ i  elektronski način prijavljivanja birača za glasanje izvan BiH koja će biti aktivna od danas. Objavljen je video spot na YouTube kanalu i web stranici Centralne izborne komisije BiH sa jasnim uputama za korištenje aplikacije. Takodjer, na samom portalu „e-Izbori“ postoji korisničko uputstvo. Web aplikacija „e-Izbori“ je razvijena uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Registrujte se za izbore u Bosni i Hercegovini.
Izbori su prilika i nemojmo je propustiti!
BH UK Network